Over ons

DomeinMatch.nl specialiseert zich in het bemiddelen van de verkoop van domeinnamen in de breedste zin van het woord. Wij bieden een zeer krachtige marktplaats aan, waar kopers en verkopers met elkaar in contact worden gebracht. Deze marktplaats is voor iedereen toegankelijk, ongeacht of je koper of verkoper bent. Ook zit er een handig veilingsysteem aangesloten op de marktplaats, waardoor er binnen een handomdraai een veiling georganiseerd kan worden.

 

Voor de koper

Via de uitgebreide zoekfunctie kun je heel eenvoudig domeinnamen vinden die aansluiten bij jouw business. Sommige domeinnamen hebben een vaste prijs, bij andere domeinnamen is het mogelijk een bod uit te brengen. Mocht de verkoper beslissen dat jouw bod hoog genoeg is, dan kan hij jouw bod accepteren en is de verkoop een feit. Mocht jouw bod niet hoog genoeg zijn en de verkoper een andere prijs in gedachten hebben, dan kan hij er voor kiezen om een tegenbod te doen of de domeinnaam in de veiling te zetten. Ben jij aan het einde van de veiling de hoogste bieder, dan ben jij alsnog de nieuwe eigenaar.

Zodra jouw betaling bij ons binnen is, zullen wij de verkoper vragen de verhuistoken voor de domeinnaam aan te leveren. Pas als jij de verhuistoken hebt ontvangen en de domeinnaam hebt verhuisd, zullen wij overgaan tot betaling aan de verkoper. Mocht de verkoop door welke reden dan ook niet doorgaan, dan ontvang je je geld binnen 48 uur terug.

 

Voor de verkoper

Middels je account op DomeinMatch.nl kun je heel snel tot wel duizenden domeinnamen toevoegen aan de marktplaats en deze voor een vaste prijs te koop zetten of beschikbaar stellen voor onderhandeling. Zodra jouw domeinnamen correct verwijzen naar DomeinMatch.nl, kunnen potentiele kopers biedingen uitbrengen of direct de domeinnaam voor een vaste prijs kopen. Mocht je een bod ontvangen, dan heb je de keuze uit de volgende opties: bod accepteren, onderhandelen over de prijs, onderhandeling afbreken én domeinnaam in een veiling zetten. Bij de laatste optie wordt de domeinnaam in de Marktplaats Veiling gezet en hebben kopers 7 dagen de tijd om te bieden op de domeinnaam. De hoogste bieder wint de veiling en is de nieuwe eigenaar. Mocht er geen nieuwe bieder zijn bijgekomen, dan blijft het oorspronkelijke bod staan en is de oorspronkelijke bieder de nieuwe eigenaar.

Voor elke domeinnaam die via DomeinMatch.nl wordt verkocht, vragen wij 17,5% tot 25% commissie, afhankelijk van de door jou gekozen weergave-instellingen. We hebben twee soorten weergave-instellingen: A) Domeinnaam gekoppeld (17,5% commissie), B) Domeinnaam niet gekoppeld (25% commissie). Met koppeling bedoel we plaatsing van onze nameservers achter de domeinnaam.

 

Domeinnamen koppelen

Bij A) Domeinnaam gekoppeld, zijn jouw domeinnamen via het wijzigen van de nameservers achter jouw domeinnaam gekoppeld aan onze website. Zodra een bezoeker jouw domeinnaam intikt, zal hij op een landingspagina van Domeinmatch.nl uitkomen. Via deze pagina kan de bezoeker vervolgens een bod uitbrengen op de domeinnaam. Tevens kunnen wij op deze manier verifieren dat jij de werkelijke eigenaar van de domeinnaam bent. Bij B) Domeinnaam niet gekoppeld, verwijst jouw domeinnaam niet door via onze nameservers en kunnen wij niet verifieren dat jij de werkelijke eigenaar van de domeinnaam bent. Daarnaast is er het risico dat we potentiele kopers mislopen. 

Zodra de betaling van de koper bij ons binnen is en jij ons de verhuistoken hebt aangeleverd, gaan wij over tot uitbetaling en ontvang je binnen 48 uur het totaalbedrag minus onze commissie. Mocht de verkoop uiteindelijk niet doorgaan door welke reden dan ook, dan blijft de domeinnaam in jouw bezit.